Recomandam.ro pe Facebook
Recomandăm.ro online din 2007  |  Linkuri în aşteptare  |  Linkuri PREMIUM  |  Adaugă site  |  Mesaje recente  |  Calendar  |  Forum
Director web

Articole \ Sanatate \ Citricele dulci

Citricele dulci

Sunt plante subtropicale care pentru fructele lor hranitoare si delicioase pot fi considerateadevarate daruri ale naturii.

Portocalele sunt citricele cu cea mai mare raspandire. Sunt o sursa bogata de vitamine (A, B si C), de calciu, dar si de sodiu, potasiu, magneziu si fier. Se digera foarte repede, iar zaharul continut este imediat absorbit, producand foarte rapid energie in corp. Se recomanda pentru prevenirea racelilor, in tratarea indigestiei cronice si constipatiei, dar si in tratarea bolilor oaselor si dintilor. Sucul de portocale este tonifiant si fluidizeaza circulatia sangelui.

Grepfruit-ul este un fruct nutritiv, cu propietati asemanatoare portocalei. Soiul fara seminte este mai bun, deoarece contine o cantitate mai mare de zahar, calciu si fosfor. Chiar daca are un gust amar-acrisor, grepfruit-ul are o reactie alcalina dupa digestie.
Sucul sau este benefic in prevenirea si tratarea aciditatii, diabetului, racelilor, febrei, oboselii si chiar a malariei, datorita continutului de chinina.

Mandarinele sunt fructe cu valoare nutritiva asemanatoare portocalelor. Contin vitaminele C si B, dar si calciu, fier si fosfor. Din coaja se extrage un ulei folosit pentru mirosul sau placut in industria alimentara si in industria parfumurilor.

Clementinele sunt obtinute prin incrucisarea portocalului amar cu mandarinul. Nu au samburi, se consuma la fel ca si celelalte citrice si in plus, din acestea se face un suc unic, dulce-acrisor.
Vizite luna asta: 6913
Total vizite: 20804


alege o categorie:Alte articole din aceasta categorieUltimele articole inscriseCele mai vizitate 10 articole:

Nu exista inregistrari pentru aceasta sectiune.


Alege din 7 zileIndex recomandari: A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  


Urmareste-ne pe Facebook!    Urmareste-ne pe Twitter!
© 2024 Recomandam.ro. Toate drepturile rezervate. Design: EVIDWEB