Duminica
Amenajarea living-ului

Living ca-n Las Vegas
 
Anunt de mica publicitate. Agentii sau exclus agentii. Alergatura.Vizionari. Alergatura. Banci. Credit. Emotii. Nervi. Izbanda. Peri albi. Acte. Notari. Preturi. Infarct. Alergatura. Mesteri.
Santier. Vecini. Reclamatii. Nervi. Peri albi. Emotii. Bucurie. Mobila. Apendicita. Panglica taiata. Chef. Flori. Filme. Fete. Baieti. Baieti? Fete! Ai garsoniera. Si e a ta! Ai, implicit, living. Si tot, numai al tau! Un univers stralucitor ca un cazinou american.
 
La inceput a fost atrium
 
Living-ul isi afla radacinile in anticul atrium, locul in care, inainte de nasterea lui Christos si ceva dupa, se facea focul. In loc de cos, in tavanul atrium-ului era o deschidere, pentru fum. Planul casei antice punea problema caldurii si gruparii incaperilor in jurul sursei de caldura. Atrium-ul, adica vatra, era inima casei. Chestiunea a ramas valabila si astazi.
Englezii, la care notiunile de "casa" si "acasa" au fost dintotdeauna foarte dezvoltate, au numit aceasta incapere "living room", adica incaperea in care se traieste. Termenul a traversat cu succes oceanul, la americani. Noi, romanii, nu l-am importat de la cineva anume, dar daca nu avem living, parca nu suntem in rand cu lumea. Living-ul trebuie privit ca o prelungire a spatiului strazii. Este locul din casa in care socialul influenteaza spatiul intim interior, individualul.
Variante de amenajare
 
Intr-o garsoniera, camera de locuit are o dubla functie: este si living, dar si dormitor. In consecinta, trebuie amenajata astfel incat sa ramana un spatiu flexibil, adaptabil activitatilor din
diferite perioade ale zilei. Toate materialele utilizate in amenajarea livingului, luminile, mobilierul, vor trebui sa se supuna ideii de spatiu continuu, deschis, extins cu zona bucatariei si cu holul. In cazul garsonierei, continuitatea spatiala dorita se va obtine, in primul rand, prin includerea fizica sau vizuala a bucatariei in living. Astfel, atunci cand peretele bucatariei dinspre living nu este un element structural (perete de rezistenta), el poate sa dispara, iar delimitarea psihologica de functiuni diferite se realizeaza printr-un element de mobilier (in cele mai frecvente cazuri, printr-un bar). Cand insa avem de-a face cu un perete de rezistenta, interventia este una minora si consta in decuparea unui mic gol in perete, ce se va putea inchide cu o placa mobila din sticla. Va mai sugeram folosirea unei fasii de oglinda la partea inferioara a peretelui decupat, pentru realizarea efectului de continuitate a pardoselii. Acest efect este sporit de prezenta unor spoturi, care sa marcheze interventia facuta.
 ..vezi mai multe detalii